Îi comemorăm astăzi pe toți eroii care și-au pierdut viața în războiul contra agresiunii rusești din 1992, apărând integritatea teritorială și independența Republicii Moldova

31 de ani mai târziu, diferendul transnistrean rămâne nerezolvat. CUB vede existența regimul separatist din stânga Nistrului ca o amenințare strategică, care trebuie soluționată urgent prin orice instrumente economice, financiare și de securitate națională care ne stau la dispoziție.
Totodată, CUB nu recunoaște legalitatea regimului de la Tiraspol și nici împuternicirile celor care au semnat acorduri și protocoale care contravin Constituției Republicii Moldova. Teritoriul RM este unitar, indivizibil și inalienabil, aceste prevederi constituționale sunt baza oricăror forme de discuții asupra statutului acestei regiuni.

Reiterăm că, anterior, CUB a cerut Guvernului să fie instituită o autoritate distinctă în cadrul executivului care să se ocupe de probleme veteranilor, inclusiv educația militar patriotică a cetățenilor țării.

La evenimentul de comemorare și depunere de flori au participat Generalul-maior Tarna Victor (ex-director SPPS), Generalul-maior Victor Catan (ex-Ministru al Afacerilor Interne și combatant în război), Generalul de brigadă Vitalie Stoian (ex-comandant al Armatei Naționale), Colonelul Vladimir Angheluş (ex-șef IGP Bender), membrii organizației de tineret CUB Junior și reprezentante ale Organizației Naționale a Femeilor CUB.
logo

SOCIAL MEDIA