Autoritățile RM au refuzat azilul politic pentru un cetățean rus care a protestat împotriva lui putin la Chișinău și l-au condamnat penal pentru acțiuni de vandalizm!

⛔️ Autoritățile RM au refuzat azilul politic pentru un cetățean rus care a protestat împotriva lui putin la Chișinău, și l-au condamnat penal pentru acțiuni de vandalizm!

📌 Pentru că a protestat în fața ambasadei și a scris pe poarta ei ”putin ucigaș”, cetățeanul rus Kudașev A.S. a fost condamnat penal și obligat să achite o amendă în sumă de 25.000 lei, fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 288 alin. (2) Cod Penal – vandalism săvârșit asupra bunurilor care au valoare istorică, culturală sau religioasă, ceea ce reprezintă un exces de zel evident din partea judecătoarei Vasilisa Muntean.

‼️ Mai mult decât atât, la 4 ianuarie 2023, Departamentul Migrație și Azil a respins cererea sa pe motiv că temeiurile invocate de activistul originar din Rusia, Kudașev, nu sunt reale pentru că, în opinia șefului Direcției Azil și Integrare, Iulian Popov, ”pe teritoriul Rusiei nu se desfășoară conflict armat internațional sau intern și că Rusia nu se află în situație de război, fapt care ar conduce aplicantului să pretindă protecția statului, Republica Moldova, conform art.19 din legea N.270 din 18.12.2008.”

‼️ Este uluitoare concluzia acestui oficial al RM, care susține, în nota sa, că solicitantul nu se confruntă cu nici un pericol pentru viața sa în țara de origine și că nimeni nu l-a constrâns să părăsească Federația Rusă. 

Dacă nu va primi azil politic, acest om ar putea fi executat în Rusia pentru protestul său din Chișinău. 

În plus, cea mai liberă justiție din lume îl obligă să achite cea mai mare sancțiune pentru că a susținut că putin este un ucigaș. Probabil că Judecătoarea Vasilisa Muntean are opinia sa statornică pro-putin. 

📌 Cazul lui Kadașev seamănă leit cu decizia de expulzare a profesorilor turci din 2018, caz care a bulversat opinia publică din RM și care a condus la pierderea unui proces la CEDO pentru care, până azi, nu au căzut capete și nu s-au plătit costuri. Au plâns niște neveste, familii, copii, și poate oficialii care i-au făcut pe plac lui Erdogan. 

𝐂𝐢𝐧𝐞-𝐥 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐩𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧 𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮 𝐢̂𝐧 𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐫𝐚̆𝐳𝐛𝐨𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐫𝐮𝐬𝐞𝐬𝐜?Poziția CUB cu referire la cazul cetățeanului rus Kudașev

logo

SOCIAL MEDIA