CUB consideră inacceptabilă decizia CSE de interzicere a unor posturi TV, insistă pe respectarea și adaptarea legislației naționale

CUB consideră inacceptabilă decizia CSE de interzicere a unor posturi TV, insistă pe respectarea și adaptarea legislației naționale!

📌 Cerem Parlamentul Republicii Moldova completarea art. 28 alin. (2) al Codului serviciilor media audiovizuale „Furnizorii privați de servicii media nu pot avea în calitate de proprietar beneficiar Parlamentul, Președintele sau Guvernul Republicii Moldova” cu următorul conținut ”sau a altor state, cu excepția cazurilor prevăzute în acordurile interguvernamentale negociate pe bază de reprocitate”.

📌 Cerem Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media și Consiliul Audiovizualului elaborarea unui concept de dezvoltare a audiovizualului care să cuprindă principii care să se baze pe: 

✅ Declararea spațiului audiovizual –spațiu de limba române 

✅ Difuzarea policității în limba română

✅ Accesul gratuit și exclusiv în multiplexul național pentru posturile TV cu servicii de programe originale în limba română

Fii la curent cu noutățile noastre