20 tone de medicamente au fost donate poporului ucrainean

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare în parteneriat cu Compania Medeferent Group a direcționat astăzi 20 de tone de medicamente de primă necesitate către Ucraina. Medicamentele vor ajunge la spitalele din Ucraina desemnate de Ministerul Apărării al Ucrainei unde vor fi folosite pentru a salva vieți omenești.

Donația conține antibiotice de ultima generație și medicamente extrem de necesare în medicina de campanie. „Ajutorul nostru este cu atât mai așteptat în Ucraina cu cât există mai multe victime civile în urma loviturilor barbare cu rachete și bombe purtate de drone și avioane de luptă rusești contra orașelor din Ucraina”, a spus președintele CUB, Igor Munteanu.

Suportul pentru țara vecină a fost posibil datorită implicării directorului executiv al Medeferent Group, Alexia Caisin care a menționat că agresiunea Rusiei față de Ucraina este ceva de neconceput în secolul 21, dar totuși o realitate crudă. „De aproape doi ani suferă zilnic, familii, oameni, copii. Luptând, poporul ucrainean, ține agresiunea rusă departe de Moldova, oferindu-ne libertate și siguranță. Înțelegând acest lucru suntem solidari cu poporul ucrainean și cu fiecare șansă apărută facem eforturi să-i ajutăm. Credem că acest lot de medicamente va salva vieți, cât mai multe”, a conchis Alexia Caisin.

La rândul său, vicepreședintele CUB, Rodica Gramma a adăugat că acest ajutor va spori șansele la viață pentru cei răniți de pe urma războiului. „Poporul țării vecine se confruntă cu consecințele unui război nemilos. Pe lângă soldați suferă zilnic populația pașnică sub atacurile directe asupra localităților țării. Sunt mulți răniți, sistemul de sănătate este într-o solicitare extremă. Aceste medicamente vor salva multe vieți ale pacienților în stări grave, răniți și cei care suferă de infecții severe”, a subliniat vicepreședintele CUB.

CUB susține plenar ideea creării unui Tribunal Internațional care va judeca crimele de război săvârșite de militarii ruși  și conducerea politică a Federației Ruse. Deplângem suferințele poporului ucrainean și condamnăm crimele de război săvârșite prin această agresiune militară a Federației Ruse.