61 de eșecuri ale guvernării. CUB a cerut demisia guvernului în fața președinției și parlamentului

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a cerut astăzi în spațiul public din fața Președinției și Parlamentului Republicii Moldova demisia guvernului Recean.

61 de participanți la acțiunea de flashmob au prezentat pe pancarte scrise citeț titlul fiecăruia dintre cele 61 de eșecuri ale guvernării, cerând demisia actualei garnituri ale executivului.

În fața participanților la flashmob, Igor Munteanu, Președintele CUB, a declarat că acest guvern se împotmolește tot mai mult și ratează să răspundă la cerințele legitime ale cetățenilor.

„Am ajuns ca un partid european și liberal, care face parte din una din cele mai mari familii politice europene (ALDE) să ceară demisia unui guvern compromis și incompetent. Transmitem azi un mesaj puternic de nemulțumire față de modul în care este sabotat zilnic interesul public, prin abuzuri și crime financiare, prin concursuri trucate și scheme de corupție. Nu poți intra în Uniunea Europeană cu picioarele murdare. Tocmai din acest motiv, cerem acestui guvern să plece, iar Șefului statului îi cerem să caute dialog și unitate pentru a instala un guvern profesionist, onest și cu bun simț. Să renunțe la propaganda ieftină și ingrată și să le pese de oameni, nu de cei care ne amăgesc zilnic, stând cu mâinile înfipte în buzunarele noastre. Ajunge!”, a menționat liderul CUB.

La rândul său, Ion Bulgac, Vicepreședinte CUB și Candidatul CUB la alegerile municipale din Chișinău, a declarat: „Cea mai mare greșeală pe care o fac unii este să creadă că există un semn de egalitate între stat și purtătorii autorității de stat pentru că toți cetățenii sunt egali în fața legii, nimeni nu poate prelua statul în folosul propriilor sale interese, contrar Constituției”.

În aceeași ordine de idei, Ion Bulgac a lansat un mesaj direct Președintei Maia Sandu. „Am impresia, fie că Dna Președinte Maia Sandu cunoaște despre acumularea de gafe și erori în actuala guvernare, așa cum sunt și aceste 61 de eșecuri identificate de Partidul CUB și atunci ea ar trebui să răspundă la rândul ei pentru aceste probleme și inacțiune. Fie Domnia Sa nu știe despre aceste probleme care se întâmplă în Republica Moldova și atunci ea nu mai controlează ”verticala puterii” pe care tot ea a creat-o în ultimii doi ani și atunci Domnia Sa ar trebui să plece împreună cu acest guvern. E timpul să scoatem semnul egalității între stat și un singur om”, a încheiat Ion Bulgac.

Cele 61 de eșecuri prezentate de CUB reprezintă un adevărat rechizitoriu asupra insucceselor guvernării din ultimii 2 ani, motiv pentru care partidul CUB a cerut public demisia guvernului Recean.