Ion Bulgac, candidatul CUB pentru funcția de primar al Chișinăului

Reunit în cadrul lucrărilor Consiliul Național Politic (CNP), astăzi, 25 iunie, Partidul CUB și-a ales 9 Vicepreședinți, Secretarul General și 15 Membri ai Biroului Politic Național, stabilind totodată direcțiile prioritare ale partidului CUB în anul 2023.

În alocuțiunea sa, Președintele CUB, Igor Munteanu, a trasat programatic oferta liberală a partidului pentru cetățean: „Cetățeanul, în primul rând!”, susținerea pentru micile afaceri și inițiativa privată în economie, curățarea clasei politice și, nu în ultimul rând, aplicarea justiției drepte, ca măsură a universalității drepturilor și libertăților fundamentale ale omului„.       

Tot astăzi, forul statutar al partidului  l-a desemnat, în cadrul discuțiilor sale cu privire la participarea în alegerile locale din 2023, pe Ion Bulgac în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Candidatul a primit votul unanim al CNP.

„Lansăm astăzi o ofertă pentru o generație care de 30 ani așteaptă ceva. O generație care nu a avut niciodată candidatul ei, o generație care a fost mereu neglijată pentru că ea ”nu votează”. Pornim astăzi o schimbare de paradigmă – oamenii ca mine nu mai pleacă din țară, oamenii ca mine vor ieși să voteze și-i vor desființa pe cei care cred că orașul și țara asta le aparțin”, a declarat Ion Bulgac în cadrul briefingului de presă.

Ion Bulgac este licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova și reprezentant al tineret generații de antreprenori. În ultimii 4 ani, Ion Bulgac a activat în câteva companii private specializate în agricultură competitivă. Între anii 2019 și 2022, Ion Bulgac a condus Asociația Națională pentru Dezbateri Academice – o organizație non-guvernamentală care promovează dezbaterile academice și oratoria ca instrumente de educație non-formală pentru tineri. De-a lungul activității sale în cadrul sectorului asociativ, a desfășurat activități de educație juridică și cetățenească pentru tineri, fondând și mai multe platforme de dezbateri. Din 2022, Ion Bulgac activează în sectorul privat al noilor tehnologii, făcând parte din conducerea unuia din cele mai mari start-up-uri din Republica Moldova.

În cadrul Consiliului Național Politic, CUB a stabilit ca prioritate lansarea unui proiect liberal pentru Chișinău, care va pune accentul pe mobilizarea și susținerea tinerilor în procesul decizional, susținerea unei campanii competente de transformare a Chișinăului într-un oraș administrat cu mult mai multă grijă pentru cetățenii săi, respectând trecutul și viitorul său.