Președintele CUB, Igor Munteanu s-a întâlnit cu Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu

Joi, 20 aprilie, reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), în frunte cu Igor Munteanu, Președintele CUB, și Igor Klipii, Secretarul General CUB, au avut o întâlnire protocolară cu Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.
 
În cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, poziția CUB pe marginea unor chestiuni de politică internă și externă și propunerile concrete ale partidului politic CUB în procesul de extindere și consolidare a spațiilor comune integrate între România și Republica Moldova. „Ca partid liberal, european și național, CUB reprezintă o alternativă sigură și viguroasă de accelerare a procesului de integrare europeană pentru Republica Moldova, în spiritul statului de drept și a identității europene”, a menționat Igor Munteanu.
 
La întrevedere s-au discutat subiecte legate de piața energetică comună, tratamentul privilegiat al investițiilor românești și eliminarea barierelor existente în calea exporturilor agricole pe piața României. Reprezentanții CUB au informat Ambasada în privința unor apropiate vizite de lucru a singurului partid liberal din Republica Moldova la București, axate pe conectarea businessului, studenților, și oamenilor de cultură cu origini basarabene, în scopul explorării politicii ”spațiilor comune integrate”, ca vehicul politic de integrare profundă a Republicii Moldova de România.
 
La Congresul ALDE din Stockholm (26-28 mai), CUB va adera cu drepturi depline la familia liberalilor europeni, ceea ce oferă partidului nostru o perspectivă excepțională pentru a consolida mișcarea tuturor persoanelor cu viziuni antreprenoriale, liberale și democratice dintre Prut și Nistru, un factor real de coeziune națională.