Ultimele noutăți

CUB Junior lansează campania #sepoatealtfel și platforma probleme.md

Organizația de tineret a Partidului Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” a lansat astăzi campania #sepoatealtfel, în cadrul căreia își propune să consolideze și să construiască platforme de dialog între studenți, profesori și echipele de administrare a instituțiilor de învățământ superior.

În cadrul conferinței de presă, tinerii au menționat despre starea lucrurilor și problemele din sistemul educațional precum scumpirea taxelor în căminele studențești, infrastructura universitară slab dezvoltată, salariile mici ale profesorilor, dar și despre necesitatea lansării consultărilor în vederea identificării soluțiilor.

De asemenea, a fost împărtășită experiența procesului de studiu în statele europene și decalajele dintre sistemele de educație occidentale și cel național. „Problema cea mai mare a sistemului de învățământ este însuși sistemul obosit, conservativ și reticent la schimbarea autentică. Elevii și studenții simt ca sistemul educațional nu este în pas cu dezvoltarea, progresul umanității și ultimele tendințe”, a menționat președintele CUB Junior, Ion Bulgac.

Astfel, publicului a fost prezentată platforma „probleme.md” prin intermediul căreia toți actorii din sistemul de învățământ pot reclama problemele sesizate la diferite niveluri care afectează calitatea și condițiile de studii. Sesizările se pot depune anonim și după o sintetizare acestea vor fi comunicate administrațiilor instituțiilor de invățământ în vederea identificării soluțiilor.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare pledează pentru un sistem educațional reformat, educație modernă și oportunități pentru tineri, compartimente importante în programul politic CUB.