Echipa noastră

Ion Bulgac

Ion Bulgac este președintele organizației de tineret CUB Junior și candidatul CUB la funcția de primar al mun. Chișinău.

Este licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova și reprezentant al tineret generații de antreprenori. A condus, între 2019 și 2022, Asociația Națională pentru Dezbateri Academice – o organizație non-guvernamentală care promovează dezbaterile academice și oratoria ca instrumente de educație non-formală pentru tineri.
De-a lungul activității sale în cadrul sectorului asociativ Ion a desfășurat activități de educație juridică și cetățenească pentru tineri, fondând și mai multe platforme de dezbateri.

În anul 2020 Ion Bulgac a început activitatea de antreprenor în domeniul agricol.
Activează în sectorul privat, fiind parte din echipa de conducere al unuia dintre cele mai mari start-up-uri din Republica Moldova.

“Într-o țară ca Republica Moldova, curajul asumării unui CUVÂNT pentru o întreaga generație nu este o virtute. Inclusiv generația mea are dreptul la cuvânt, iar acest lucru înseamnă un bob de normalitate pentru toți cei care își doresc să trăiască decent în propria lor țară, în orașul lor.
De fapt, dragi prieteni, Chișinăul ce fel de oraș este? Ce fel de oameni trăiesc aici? Ce ne dorim, de fapt, noi toți? Ce aspirații și dorințe legitime avem? Ce ne leagă? Ce ne ține uniți? Ce ne adună și ce ne desparte? Cum putem trăi împreună și cum putem face câte ceva, cât de puțin, pentru Chișinău, fiecare dintre noi?
Iată întrebări la care EI, toți ceilalți, nu știu, nu pot și consider că nici nu vor să răspundă. Din păcate, a început eterna și falsa dezbatere despre borduri, parcări, ambuteiaje. Toți știu care este situația, toți știu de ce nu s-a făcut, toți știu cine este de vină și cum “se rezolvă întrebarea”. Teme false, închipuite competențe, manipulare, ipocrizie, oportunism. Așa a fost până acum, așa este și astăzi. Nimic nu se schimbă, totul se transformă.
Iată de ce, pentru a oferi claritate viitorului apropiat, încă de la început voi asuma foarte limpede un lucru. În vreme ce EI toți vor vorbi despre parcări, borduri, havuzuri, asfaltări și trotuare, eu voi vorbi despre OAMENI. Despre noi, oamenii Chișinăului. Nu despre betoane și asfalt este vorba, ci despre ATITUDINE.
Dragi prieteni, Chișinăul va fi bine doar dacă noi, oamenii lui, vom fi bine. Altfel nu se poate!
Numele meu este Ion Bulgac, și vă salut pe toți.
Sunt vicepreședinte al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare și candidatul acestui partid pro-european pentru funcția de primar al Chișinăului.”

Vă încurajăm să ne transmiteți opiniile dumneavoastră.
Luați legătura cu reprezentanții CUB: